Har du haft änglavakt, klarat dig undan en svår situation på ett mirakulöst sätt? Kanske har du sett ovanligt många fina fjädrar i din väg, det kan vara din ängel som försöker visa dig vägen eller trösta dig när du känner dig ensam och tvivlar på att din skyddsängel finns.

 
 
Om du är öppen och lyhörd för tecken kommer du att märka när en ängel är närvarande.

Ordet "ängel" kommer av det grekiska ordet angelos, som helt enkelt betyder "budbärare" eller "sändebud" – oftast menar man en "budbärare från Gud". Det hebreiska ordet för "ängel" är mal'ak som betyder ungefär "sända ut" (t ex på ett uppdrag, som sändebud etc).

Både angelos och malák kan användas både om vanliga mänskliga sändebud och om gudomliga, himmelska budbärare. I bibeln används orden för det mesta nästan uteslutande om himmelska budbärare, dvs änglar i den betydelse vi använder ordet.

Tror du inte på änglar, kanske får du börja tänka om, en grupp forskare från Stanford University och University of Califonia har upptäckt bevis för en konstig partikel som, märkligt nog också är sin egen antipartikel, de kallar den ”Angel Particle”. 

 

Deras ”änglar” ser väl inte riktigt ut som vi tänker oss dem, men vackra, vi får ändå medge att det finns mycket märkligt mellan himmel och jord som vi inte kan förstå.

Var öppen och lyhörd för livets mysterier och tecken, välj att tänka att världen är magisk och den blir det.

Må Din skyddsängel vara med Dig och så önskar jag alla en fin adventstid.

Och kom ihåg! Spring inte fortare än din skyddsängel kan flyga!