Yin och Yang är två motsatta kvalitéer/krafter som måste samspela med varandra, när dessa möts skapas dynamik och liv men tar den ena över för mycket kommer detta att märkas och människan mår inte bra. Den maskulina energin kallar vi Yang och den kvinnliga Yin, i motsatserna stort-litet så är stort Yang och litet Yin, hårt-mjukt hårt Yang och mjukt är Yin osv.

Liksom många andra som arbetar med Feng Shui anser jag att det länge har rått en stark obalans mellan Yin och Yang i världen, den maskulina Yangkraften har starkt trängt tillbaka den feminina Yin. Vi har en värld med krig, konflikter och miljöförstöring vilket bottnar i missbrukad Yangenergi, ett övergrepp på den kvinnliga moder Jord och på liv som hon och kvinnor föder fram.

Yin måste släppas fram i världen, kraften står bland annat för intuition, medkänsla, omsorg, eftertänksamhet och ett långsammare tempo. Vi måste eftersträva balans, respekt och ett kärleksfullt förhållningssätt kvinnor och män emellan. Detta är grunden för sunda relationer och fred mellan människor i världen.

 Här kommer mina Mångudinnor, fulla av Yinkraft.