Rena fönster med fräscha gardiner släpper in solljus och energi i ditt hem och sinne. Dagsljus är det bästa ljus vi kan få. Känslan av frihet och viljan att ha kontakt med naturen drar människan mot fönster. Öppna upp och ta in det ökade påslaget av Yangenergi som är på gång nu. Yang för med sig ljus, värme, rörelse och ett intensivare chiflöde.

Fönstren är även husets ögon och har stor betydelse för hela husets intryck och inre miljö. Nu när vårljusets avslöjande strålar börjar skina brukar det synas väldigt väl vad som behöver göras med fönstren.

Ljus och värme, picknick på stranden, underbart.  Men vi vill inte ha det för ljust och inte för varmt, vi strävar efter balans. För lång tid i intensivt ljus och värme gör oss trötta liksom lång tid i mörker och kyla. Tog vi bort gardinerna, solskyddet på stranden i bilden nedan blev det inte lika mysigt.

 
bild Ikea.
 
När det skarpa vårljuset återvänder och under varma soliga sommardagar känns det skönt att kunna dra för ett par skira gardiner i lin eller bomull. Ljuset silas då in i rummet på ett mjukt och behagligt vis samt motverkar att det blir för varmt.
 
 
 
Och en favorit i repris, en Feng Shui kristall som man hänger i fönstret, rör på den när solen lyser och den sprider regnbågens alla färger i ditt rum och hämtar in god energi.
 
Jag hoppas ni alla går en ljus tid till mötes!