Hej, här kommer lite information om metallelementet.

Metallelementet har en samlande inverkan, fokuserande och inåtriktad, det symboliseras av cirkeln. Om metallenergin är balanserad bidrar den med mental klarhet, beslutsamhet och koncentration. Är metallelementet dominerande kan det kännas stelt och orörligt medan ett underskott kan visa sig i svaghet och obeslutsamhet.

Metallelementet återfinns i det vita färgspektret, metallfärger och ljusa pasteller och former som cirklar, ovaler och bågar. Det finns i metaller, sten, berg, oslipade kristaller och konst av metall.

 
Det här sovrummet har övervägande metallenergi, vita väggar, tak, sängkläder, lampskärmar, fåtölj, bord och vas. Fint med jordelementet i golv och matta som går bra med metall, men alla element inte representerade, känns att "något fattas".  En viss obalans på Yin och Yang annars luftigt och vilsamt.
 
 

Det här rummet har mycket från metallelementet, vitt, ljust och runda former på matta, sittpuff, lampor, koppar och fat.

 

 

Fräscht och ljust kök fån Vedum metall dominerar, även blommor i metallfärg, men här är det lätt att åtgärda obalansen mellan elementen. Exempelvis, byt ut metallkrukan mot ett keramik eller träfat med frukt och ställ några gröna kryddväxter i terrakottakrukor i fönstret, det mjukar upp lite och vi får in jord och träelementen.

 

 

Vitt, ljusgrått och natur, passar bra vid en arbetsplats då du ska koncentrera dig. Skandinaviskt, ljust trä och ljusa väggar.( Bild från byggahus.se)

 

 

Litet smalt toalettrum med överslag på metall, helt i vitt kakel, ger bra med ljus. Jord finns i fronten till handfatet, trä i den gröna växten, vatten kommer med vattnet och de mörka badlakanen, eld i lampor och dagsljus. Kanske något kalt, men ljust, fräscht och lättstädat vilket är viktigt i detta utrymme. Kan exempelvis mjukas upp med en skön matta framför tvättstället och toalettsitts i trä. Bild. Elle Decoration.

 

 

Napoli badkar från Victoria & Albert. Ja tack,jag kan gärna byta ut mitt mot detta.

 

 

Söta, vänliga små vaser från dbkd, färg och form metallelement. Fin trio i färgerna här, metall, vatten och trä, vilsamt.

 

Bild.Expressen.se Leva & Bo

Här ser det mörkt ut, är det metall?  Visst, runda lampor i metall, runt metallbord, glänsande metalliska stolar, cirkelformade och cylindriska metallprydnader på bordet. Här har vi en elementtrio som trivs bra ihop, jord i golvet, metall i möblerna och vatten i den blå färgen i tapeterna.

1800-talets botaniska iver och 1920-talets extravagans hittas i tapetkollektionen Palmetto från Midbec. Den här tapeten har gråblå botten och bronsfärgade stora blad.

 Röda metaller är en detalj som verkar komma i höst, metall mot vattenelementets mörkare blå och svart går bra ihop, vatten och metall stöder varandra.